Recreantencommissie

De recreatietak is een belangrijke pijler van onze vereniging. Om de belangen van de recreatiemenners te behartigen is binnen onze vereniging de recreantencommissie opgericht.

De recreantencommissie organiseert door het jaar heen verschillende activiteiten voor de recreatiemenner, met als hoogtepunt van het jaar de menvakantie. Verder zet de commissie zich in voor een goede werking van ruiter- en menroutes in de omgeving.

De recreatiecommissie komt regelmatig bij elkaar om te vergaderen. De recreantencommissie bestaat uit de volgende leden:

Manon Thijssen (voorzitter), Ger Smedts, Gé Schriever, Pieter Goedhart en Nieneke Cuijpers

Buitenrijden

Voor de recreatieve menner is er in onze regio een groot aanbod aan ruiter- en menroutes. In Noord- en Midden-Limburg bestaat het netwerk uit maar liefst 1.500 kilometer aan ruiter- en menroutes. Het netwerk van routes bestaat uit zogenaamde knooppunten. Aan de hand van de knooppunten kun je een uitgezette route rijden of zelf een route samenstellen. Hiervoor zijn verschillende websites beschikbaar.

De recreantencommissie zet zich in voor een goede werking van de menroutes in onze regio. Binnen onze vereniging zijn verschillende leden actief met het controleren van deze ruiter- en menroutes in onze regio. Mocht je zelf in de bewegwijzering situaties tegen komen die niet kloppen of niet bevorderlijk zijn voor de route, adviseren wij dit te melden bij het Routebureau Noord- en Midden-Limburg. Zij houden zich bezig met het beheer van de routes en zullen er voor zorgen dat de onvolkomenheden worden opgelost.

 

Óngerwaeg hoort Duits gehinnik in Swolgen

Ongerwaeg, Bas van der Zwaan, gezellig onderonsje met onze Ger en Ger terwijl ze de route voor de 29e oktober herfstrit in Broekhuizen controleerden. https://youtu.be/prjChdxH1Xw?si=t7WLAjsV7DAJmu-l

Pierre Sommers vrijwilliger van het jaar

Pierre Sommers! Met trots presenteren wij onze Vrijwilliger van het jaar. Menvereniging Peel en Maas heeft veel aan deze onvermoeibare, vriendelijke, rustige duizendpoot te danken en daar zijn we zeer dankbaar voor. Gefeliciteerd en ga vooral zo door Pierre.

Óngerwaeg

Ongerwaeg, Bas van der Zwaan, gezellig onderonsje met onze leden terwijl ze de route voor de 29e oktober herfstrit in Broekhuizen controleerden. Dit interview komt op tv! Het programma Ongerwaeg is ook altijd de moeite waard om te kijken. Het is nog steeds mogelijk om...

Recreatieritten

De recreatiecommissie houdt op de website een overzicht bij van alle recreatieritten in de omgeving. Ben je zelf organisator van een rit, en wil je jullie rit ook graag terug zien in ons overzicht? Stuur ons de informatie toe en dan voegen wij jullie rit toe aan ons overzicht.

 

Contact

Rechtstreeks contact opnemen met de recreantencommissie? Dat kan via recreanten@menverenigingpeelenmaas.nl.

Routebureau Noord- en Midden-Limburg heeft de complexe taak recreatieve routestructuren te ontwikkelen en te beheren, zodat wij volop actief kunnen genieten van al het moois dat Noord- en Midden-Limburg biedt.

Stel snel en eenvoudig je route samen op basis van knooppunten of kies voor de mooiste, bestaande routes. De routegegevens kun je uitprinten, opslaan of gebruiken op bijvoorbeeld je telefoon.

Hét platform voor paardensporters die veilig en met plezier willen buitenrijden

Share This